A keresőoptimalizálás lényege

Az online marketing egyik fontos területe a keresőoptimalizálás. Angol megfelelőjével is gyakran találkozhatunk: Search Engine Optimization, vagy rövidítve SEO. Nézzük, mit is takar a keresőoptimalizálás!

A legegyszerűbben úgy tudjuk megfogalmazni, hogy a SEO segít előre sorolni weboldalunkat a keresőben. Tehát nem fizetett hirdetési találatokról van szó, hanem az a fontos, hogy a normál keresési találatok között minél előbb szerepeljen az oldalunk. Azonban az előre sorolás sem magától történik, bizonyos tényezők befolyásolják, hogy hányadik helyre kerül weboldalunk a keresőben.

Az egyik ilyen – talán legfontosabb – tényező a kulcsszó. Fontos megtalálnunk azokat a kulcsszavakat, legjellemzőbb kifejezéseket, amelyeket a potenciális vevőink a leggyakrabban írnak be a keresőbe, ha szolgáltatásunkhoz kapcsolódó terméket keresnek. Emellett nagyon lényeges, hogy minél több más hiteles weboldal hivatkozzon a mi oldalunkra, mint hiteles forrásra.

A keresőoptimalizálás szempontjából az sem árt, ha weboldalunk technikailag is a modern kor követelményei szerint van felépítve. A mai rohanó világban vásárlói oldalon döntő tud lenni, hogy mennyire gyorsan töltődik be az oldal, mert senki sem szeret hosszasan várakozni, minél előbb szeretnénk hozzájutni az információkhoz. A mobiltelefonok korában már az is alapkövetelmény, hogy weboldalunk mobilról is elérhető legyen, hiszen így bármikor és bárhonnan megtalál bennünket a vevő, nincs számítógéphez kötve.

Ha igyekszünk ezeknek a kritériumoknak megfelelni, amikor weboldalt készítünk, akkor a keresőoptimalizálás szempontjából biztos lesz a siker!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük