A műfű megvalósította az álmomat

Hosszú évekig társasházban laktam és a saját udvar gondolata csak a legszebb álmaimban jelent meg. Miután viszont megnősültem és a karrier területén is adódtak magas fizetésű lehetőségek, csodák csodájára betudtunk költözni saját tulajdonunkban levő kertes házunkba.

Előtte mindig elképzeltem, hogy kisétálok a teraszra és szétnézek a bámulatos udvaromban, ahogy a gyönyörű zöld fű és a rengeteg csodálatos virág tökéletes harmóniában terülnek el a szemeim előtt. Hát ott álltam a valóságban a teraszon, de csak kopott, száraz, kisárgult füvet láttam. Bármennyit is gondoztuk és költöttünk rá, nem tudtuk az ideális otthoni pázsitot megvalósítani. Egészen addig, amikor a műfű belépett az életünkbe.

Egy nap teljesen véletlenül összeakadtam egy műfű telepítő szakemberrel és ez a beszélgetés meggyőzött teljesen, hogy érdemes kipróbálni. Rendeltünk is egy mintát és annyira megtetszett egyből, hogy mennyire élethű és strapabíró, hogy nem volt kérdés az, hogy érdemes–e betelepítenünk.

Persze mielőtt meghoztuk volna ezt a döntést sokat kalkuláltunk, de minden számítás arra mutatott, hogy hosszú távon ez lesz az ideális választás. Esetünkben a műfű egyszeri betelepítési költsége került szembe, a természetes gyep folyamatos fenntartási költségeivel. Rájöttünk, hogy ha továbbra is ennyi fűmagot, meg különféle szereket vásárolnánk és ehhez hozzáadjuk a fűnyíró benzinköltségét, illetve a folyamatos locsolás miatti víz használatot, akkor sokkal többet fogunk költeni összeségében mint ha a műfüvet választanánk.

Az anyagi vonzat mellett a tökéletes látvány is emellett szólt, tehát megszületett a döntés és betelepítették a kertünkbe. Most már a valóságban is megélhetem a műfűnek köszönhetően az álmaimat és fantasztikus érzés mindennap sétálgatni az idilli kertünkben.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. oxvow.com mondta:

    amazing article, i love it

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük