Előtérben a mászóeszközök

A legtöbb szülő és szakértő amikor a játszótereken található eszközök hatásairól, pozitívumairól beszélnek leginkább a hintát vagy a csúszdát szokták kiemelni. Pedig a különböző mászóeszközök is rendkívül pozitív hatással bírnak a gyerekek fejlődésére és még kifejezetten izgalmasak is.

Senki nem vitatja, hogy mennyire szeretik az ifjoncok a csúszás sebességének az élményét vagy a hintázás ringató érzését, de a mászóeszközök meghódítása mégis egyedi sikerélményt kínál a számukra. A fizikai erő a legfontosabb ezek használatának az esetében és pont emiatt figyelhető meg, hogy mennyit erősödnek azok a gyerekek, akik folyamatosan az izgalmasabbnál izgalmasabb mászóeszközöken csüngenek.

Valószínű már minden idősebb gyerek találkozott már ilyen típusú játszóeszközökkel, hiszen gyakran megtalálhatóak a csúszdákkal párosítva vagy különböző játszóvárakon, vagy akár teljesen különálló egységként is. A mászókövek az egyik legkedveltebb altípusuk, mivel valószínű a gyerekek többsége mind szeret falat mászni szép színes kövek használatával.

A függeszkedő rúd és a mászórúd sem elhanyagolt általában, bár a különböző hullám mászókák vagy a kígyó létra minden bizonnyal nagyobb népszerűségnek örvend.

A mászóeszközökről továbbá azt kell tudni, hogy a fizikai erő mellett erőteljesen javítják a gyerekek kognitív képességeit, hiszen a lépések és mozgások térbeli megtervezéséhez igencsak igénybe van véve az agyuk. Tehát ne feledkezzünk meg arról, hogy minden játszóeszköz rendkívül jótékony befolyással van a gyerekek fejlődésére és ez teljesen igaz a mászóeszközök esetében is.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük