Időjárás előrejelzés a meteorológia szerelmeseinek

Az időjárás előrejelzés alapj a a metorológiai ismeretek elsajátítása. Kezdjük hát! A Cumulunimbus a felhők koronázott királya. Jóbban ismert neve a zivatarfelhő, amely akár 12-14 km magasságba is felnyúlik akár a sztratoszféráig. Ez a felhőtípus adja a villámlással és dörgéssel együtt járó viharokat , de nélküle nincs tornádó se. Nem véletlen tehát, hogy ez a felhőtípus a felhők királya, hiszen a legmarkánsabb időjárási események mind hozzá kötődnek. Az esotanc.hu információi szerint elsősorban a nyári időszakban figyelhető meg hazánkban. Ha többet szeretne tudni az időjárási jelenségekről, keresse oldalunkat.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

3 hozzászólás a(z) Időjárás előrejelzés a meteorológia szerelmeseinek bejegyzéshez

 1. Gergő mondta:

  Akartam már kérdezni: te autodidakta módon sajátítottál ennyi mindent a meteorológiával kapcsolatban, vagy a végzettséged szerint is meteorológus vagy.

  Azt írod, hogy Cumulunimbus a tornádó okozója is egyben. Vajon nálunk akkor miért nincsen tornádó? Vagy mini tölcsérek szoktak kialakulni, de ezek nem rombolnak házakat, így nem kerülnek be a hírekbe?

 2. Attila mondta:

  Autodiadakta, de aztán tanultam is.
  Tornádó kialakul nálunk is, de kevésbe erősek. A cumulunimbus nem feltétlenül hoz tornádot, de nélküle nincs tornádó. Speciális feltételek mellett jön acsak létre tornádó a zivatarfelhőben is

 3. Gergő mondta:

  Közben megnéztem a wikipédián is. Cumulonimbus
  Egyébként amióta tudok az Esőtánc oldalról, azóta használom. Nagy nagy gratula hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük