Mennyire emelkednek majd a felvételi ponthatárok?

Jelentős történesek zajlanak a magyarországi felsőoktatás kapcsán, hétfő óta Budapesten, és több vidéki városban is csoportokba szerveződtek az elégedetlen egyetemisták, és tüntetnek a kormány tervezete ellen, amely jelentősen csökkentené az államilag finanszírozott felsőoktatási férőhelyek számát 2013-ban: Ez valószínűleg azt is jelentené, hogy a felvételi ponthatárok jelentős mértékben emelkednének.

Nem szeretnék, hogy nőjenek a 2013 évi felvételi ponthatárok

A központi felvételi, azaz az érettségi küszöbén álló gimnazisták jelenleg, e sorok írása közben is tüntetnek a belvárosban, a Margit hídon vonulnak keresztül éppen. Nyilván ők sem örülnének neki, ha a 2013-as felvételi ponthatárok az egekbe szöknének… A ponthatárok pontos mértékét közzétesszük majd weblapunkon is, ha nyilvánosságra kerülnek majd.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

3 hozzászólás a(z) Mennyire emelkednek majd a felvételi ponthatárok? bejegyzéshez

 1. Gergő mondta:

  De vajon mi lesz eztán? Most kiderült, hogy 55 ezer férőhely mégis lesz. Persze ebben benne foglaltatik a mesterképzés és a felsőfokú szakképzés sokezres keretszáma is. A valóság az, hogy a tavalyi évhez képest nem lesz több férőhely. Sőt: közgazdász és jogász képzési területen most egyetlen államilag finanszírozott hely sem lesz. De hasonlóképpen járt az andragógia és a kommunikáció – médiatudomány szak is.

  Persze a téma még nincs lefutva. Kíváncsi leszek arra, hogy mi lesz a vége…

 2. kmarcell mondta:

  Igen, eléggé beindultak mostanában az események a felsőoktatás terén – az az ominózus pár nap (vagy inkább bő egy hét) amíg a diáktüntetések nagyban folytak országszerte, igazán izgalmas volt, jóformán napról napra változtak a kilátások a jövőbeni felvételi ponthatárok tekintetében is. Mondjuk azt is érdemes hozzátenni, hogy az általad is említett jogász-képzések esetén lehet ugyan, hogy alacsonyak lesznek a ponthatárok, de azok csak a költségtérítéses férőhelyekre vonatkoznak. A 2013 szeptemberében induló képzéseire vonatkozó felvételi ponthatárokról amúgy azóta született egy frissebb cikk is a weblapon, ami ide kattintva olvasható el. Persze, amennyiben bármi újdonság lát napvilágot ebben a tekintetben, azzal frissíteni fogjuk az oldal tartalmát is.

 3. mgcxsdcarw mondta:

  Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük