Miért sikertelenek a társkeresők?

A társkereső oldalakon – és persze az offline világban is – rengetegen vannak azok, akik évek óta keresik a nagy Ő-t, de valahogy mégsem bukkannak rá. Sokszor egészen egyszerű okok állnak a háttérben.

Túlzott elvárások

Vannak, akik semmilyen kompromisszumra nem hajlandók, ha a nagy Ő-ről van szó. Naphosszat bújják a társkeresőket, kielemzik az adatlapokat, majd arra jutnak, hogy senki sem felel meg az elvárásaiknak. Minél tovább vannak egyedül, annál nagyobbak lesznek az elvárásaik, ugyanis úgy vannak vele, hogy ha már ennyit vártak, csak a tökéletessel érik be, olyan meg ugyebár nincs. A háttérben általában az húzódik, hogy valamiért félnek az elköteleződéstől, tartanak attól, hogy megsérülhetnek, ha valakit közel engednek magukhoz, ezért már a lehetőségeket is elhárítják.

Túl elfoglalt

Sokan szingli van, aki beregel valamilyen társkereső oldalra, időnként rá is néz az adatlapjára vagy a jelentkezők leveleire, ám szinte soha nem jut el a randiig, és éveken keresztül egyedül marad. Ennek rendszerint az áll a hátterében, hogy vágynak ugyan egy új párkapcsolatra, ám túl elfoglaltak már a keresgéléshez is, egy kapcsolat működtetéséhez pedig végképp. Sokszor nem gondolják végig, hogy belefér-e az életükbe egy párkapcsolat, csak odáig jutnak, hogy jó lenne egy társ.

Aki mindig rosszul választ

Vannak olyanok is, akik lelkiismeretesen bújják a társkereső oldalakat, keresgélnek és nyitottak mások közeledésére, még randiznak is, esetleg rövid kapcsolatokba bonyolódnak, ám nem sikerül tartós kapcsolatot kialakítaniuk. Ennek legfőképpen az az oka, hogy mindig rosszul választanak, nem a megfelelő embereket vonzzák be, így bimbózó kapcsolataik rendre zátonyra futnak. A háttérben sok minden állhat: rossz minták, téves elvárások, rossz önismeret vagy önbizalomhiány.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük