Néhány tipp a megfelelő étkező garnitúra kiválasztásához

Az étkező szinte minden lakásban a család életének központi helye. Esténként szívesen üli körbe a család az étkező garnitúrát, hogy egy kellemes vacsora mellett megbeszélje a napi eseményeket. Ebédre vagy vacsorára hívott vendégeinket is itt ültetjük le. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen étkező garnitúrát választunk lakásunk berendezésekor. Az alábbi néhány tippel segítünk a jó döntés meghozatalában!

Legelőször azt érdemes átgondolni, hogy mekkora szabad helyünk van egy ilyen étkező garnitúra elhelyezésére. Ha kicsi az étkezőnk, vagy a konyhával van egy helyiségben, akkor semmiképpen se préseljünk be nagy asztalt sok székkel, mert túlzsúfoltságot eredményez. Ebben az esetben a legideálisabb választásnak a négy- vagy hatszemélyes étkező garnitúra tűnik. Ha nagy a család, vagy gyakran hívunk vendégeket, esetleg mindkettő, akkor érdemesebb kihúzható asztalban gondolkodnunk, amely igény szerint nyolc-, tíz-, vagy akár 12 személyessé is alakítható.

Mivel sok időt töltünk az étkező garnitúra mellett, fektessünk nagy hangsúlyt a kényelemre! Nem mindegy, hogy kényelmetlen széken kell feszengenünk, vagy az asztal túl alacsony, illetve magas.

A lakás összképének szempontjából pedig igencsak lényeges, hogy az étkező garnitúra színe, stílusa, formavilága passzoljon a többi bútoréval. Egy asztalon elhelyezett gyertyatartóval vagy vázával pedig még hangulatosabbá varázsolhatjuk a helyiséget.

Amennyiben ezekre a szempontokra odafigyelünk vásárláskor, biztosan a tökéletes garnitúra fog étkezőnkbe kerülni.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük